Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Mantelzorger ? Toe aan een vakantie; even er tussenuit. Uitrusten en nieuwe energie opdoen. 

Dementerend ? Ook voor u zijn er aangepaste vakantiemogelijkheden. Om een week te genieten van al het moois in Nederland. Zorgeloos. Op de prachtige vakantielocaties hoeft u zelf even nergens aan te denken, alleen maar te genieten. En als u wilt kunt u altijd samen met uw partner, vriend(in) of familielid boeken.

Veel instellingen en stichtingen hebben speciale aangepaste vakantiemogelijkheden voor dementerenden en hun mantelzorgers.

De Dementheek heeft een uitgebreide map ter inzage met aangepaste vakantie- en recreatiemogelijkheden. Hiertoe dient u zich te wenden tot de balie in Dienstencentrum De Schutse, Oldenoert 32, Leek

Hieronder vindt u de website van de Blauwe Gids, met vakantiemogelijkheden voor mensen met een beperking (ook ter inzage in de Dementheek) :

www.deblauwegids.nl   de reisgids voor mensen met een functiebeperking, uitgegeven door de Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV).

Maar u kunt ook terecht bij:

www.rodekruis.nl   bijzondere vakanties

Naast verschillende vakantiemogelijkheden wordt informatie gegeven over het boeken, annulering, verzekering, tarieven, roken, huisdieren, vervoer en financiele ondersteuning. Er staat ook een overzicht in van de hoogte van vergoedingen bij de verschillende ziektekostenverzekeraars.   Als u meer inlichtingen wil over de mogelijkheden dan kunt u in het Westerkwarteir contact opnemen met: T.Deenen-Stuurman, 0594 514817

Een voorbeeld van een vakantie(logeer)adres voor mensen met alzheimer is bijvoorbeeld te vinden in Zuidoost Groningen, "Met hart en ziel",  zie:  http://www.methartenziel.info/site/index.php?act=home&pg=1                 

of andere mogelijkheden in 2011 (bijv. via Alzheimer Nederland): 

in een sfeervolle omgeving

 
TOCH UIT is het vakantieproject van Alzheimer Nederland dat vakanties organiseert voor thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorger. Dit in samenwerking met het vakantiebureau.nl en Argos Zorggroep. Een vakantie met Alzheimer Nederland is uniek,
omdat ontspanning wordt gecombineerd met informatie, tips en persoonlijke adviezen. Een week in een hotel in een mooie omgeving, waar de coördinator en deskundige vrijwilligers klaarstaan om de gasten een onvergetelijke week te bezorgen.
 
Vakantiehotel De Werelt ligt midden op de Veluwe bij Lunteren. Deze week wordt georganiseerd in samenwerking met Het Vakantiebureau. In een prachtige bosrijke omgeving. Voor meer informatie: zie onder Vakantie 6.