Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Mijn leven in kaart

  Mijn leven in kaart
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 2,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Mijn leven in kaart, inclusief kaarten in doos

met ouderen in gesprek over hun levensverhaal

'Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven' is een veel gehoorde uitdrukking als ouderen over hun leven vertellen. De meesten komen er echter niet toe om het daadwerkelijk te gaan doen. Het is zoveel, hoe pak je dat aan, wie helpt je daarbij?

Mijn leven in kaart is een methode voor het maken van een levensboek op maat. In dit pakket is een overzichtelijke handleiding opgenomen die achtergrondinformatie geeft over het belang van levensverhalen en beschrijft hoe de methode Mijn leven in kaart is opgebouwd. Daarnaast worden er veel tips gegeven over de inhoud en het vormgeven van een levensboek en voor het voeren van gesprekken.

Om herinneringen op te roepen en gesprekken in gang te zetten, zijn er bovendien 50 themakaarten ontwikkeld. Deze prachtig geïllustreerde kaarten bevatten vragen over thema's als relaties, wonen en bezit, opleiding, opvoeding, werk en hobby. Door deze kaarten samen door te nemen, komen herinneringen aan vroeger als vanzelf weer boven.

De kaarten en de handleiding vormen niet alleen een ideaal hulpmiddel om samen met ouderen een levensboek te maken, maar zorgen vooral ook voor vele prachtige en ontroerende momenten van herinnering.

Artikelnummer 9789031351497
Merk
Omschrijving Mijn leven in kaart
OmschrijvingBestandstypeDownload