Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Kien, geheugenactiviteiten voor ouderen

  Kien, geheugenactiviteiten voor ouderen
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 1,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

KIEN

Voor mensen met geheugenproblemen zijn de alledaagse dingen vaak niet meer zo alledaags. Het geheugen gaat achteruit en niets gaat nog vanzelf. Minder weten leidt tot minder kunnen, waardoor 'bezig zijn' niet meer zo eenvoudig is. Het wordt moeilijk om op een prettige manier de dag door te brengen. Voor familie, vrienden en verzorgers is het pijnlijk om getuige te zijn van dit proces.

Natuurlijk wilt u graag helpen, maar hoe ? Kunt u het gevoel van eigenwaarde bij mensen met geheugenproblemen versterken en tegelijkertijd op een aangename manier tijd met hen doorbrengen ?          Met de raadsels, puzzles en liedjes in Kien, geheugenactiviteiten voor ouderen kan dat zeker. De vragen en quizjes in dit boek doen een beroep op wat mensen met geheugenproblemen nog wel kunnen en weten. Welk woord rijmt op het plaatje ? Wat hoort niet in het rijtje thuis ? Welke plaatjes hebben iets met elkaar te maken ? 

Bij  Kien  hoort een CD met nederlandstalige muziek uit de jaren '50 en '60. Zo kunt u samen zingen of luisteren naar de 'kiedjes van vroeger'. Ouderen ervaren de vragen, raadsels en liedjes in dit boek als een aangenaam tijdverdrijf. Het maakt dat zij zelfstandig iets kunnen doen om de dag door te komen. Zij krijgen het gevoel nog 'mee te tellen', wat hun eigenwaarde en zelfvertrouwen versterkt. Kien  biedt activiteiten voor verschillende niveaus en kan worden gebruikt door familie, vrienden en mantelzorgers. Ook activiteitenbegeleiders in verzorgingshuizen en dagopvang kunnen Kien  gebruiken. Zij kunnen het boek met de CD zowel individueel als in groepsverband inzetten.

Artikelnummer 9789081628617
Merk
Omschrijving Kien, geheugenactiviteiten voor ouderen
OmschrijvingBestandstypeDownload