Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Verlies en rouw bij dementie

  Verlies en rouw bij dementie
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 1,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

"Verlies en rouw bij dementie"

Voor veel mensen is dementie een schrikbeeld, dat als een zwaard van Damocles boven het hoofd hangt.Boven de 85 heeft meer dan 25% van de ouderen kans om deze ziekte door te maken.

Momenteel zijn we vooral aangewezen op middelen en methoden om de ziekte te 'verdragen' en 'draaglijker' te maken voor de dementerende en zijn omgeving. Wetenschappers en artsen leveren voortdurend inspanningen om dementie in al haar facetten te bestuderen, maar een afdoend antwoord op alle vragen werd nog niet gevonden, laat staan een efficiente behandeling om dementie te genezen of te voorkomen.

In het proces dat de dementerende mens en zijn mantelzorgers doormaken komen verdriet en rouw domwille van de steeds voortschrijdende ziekte zeer sterk naar voren. De dementerende verliest zichzelf en de familie en omgeving verliezen een partner, ouder, vriend, etc.

Onbegrip van de omgeving maakt het verweken van de confrontatie met de ziekte dementie nog veel moeilijker. Daarom is het ontzettend belangrijk dat de realiteit erkent wordt en dat er openheid komt over wat er gebeurt, dat de naaste familie en omgeving begrip en erkenning geven aan de naaste verzorgers en de dementerende.

Het is de bedoeling van deze brochure om het thema van verlies verder uit te diepen en een handreiking te geven over hoe we met een dementerende en zijn omgeving kunnen omgaan, zodat de verlieservaring beter verdragen kan worden.

Artikelnummer
Merk
Omschrijving Verlies en rouw bij dementie
OmschrijvingBestandstypeDownload