Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Strijdlied - een verhaal over leven en dood van Bep

  Strijdlied  -  een verhaal over leven en dood van Bep
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 1,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

STRIJDLIED - een verhaal over het leven en de dood van Bep

Een gevecht tegen dementie voert  de patient niet alleen zelf, maar wordt ook gevoerd door de naaste familie. Een zeer aangrijpend relaas van een dochter over de strijd van haar moeder.

De auteur schreef een eerlijk relaas over het ouder worden van haar moeder Bep die leed aan een combinatie van vasculaire dementie en de ziekte van Alzheimer. Bep werd bijna honderd jaar oud en is haar hele leven een strijdbare vrouw geweest, tot het eind van haar leven wanneer zij de strijd verliest van de dementie. Het boek verhaalt over de glorietijd van Bep, haar euthanasieverklaring die zij al schreef in de jaren zeventig, en de vragen van de auteur over het lijden van Bep. Zij werd in 1908 geboren in een arbeidersgezin in de Amsterdamse Jordaan en groeit op in een beweging van verzet en grote idealen. Ze sluit zich aan bij de anarchistische jeugdbeweging "De Mokergroep" . Tijdens de crisisjaren trok ze strijdliederen zingend met andere muzikanten door Europa tot in Spanje, waar ze in het Esperanto zingt bij het uitroepen van de Republiek in 1931. Dit was haar glorietijd.

Het moment van euthanasie is nooit gekomen. Eerst was het te vroeg, uiteindelijk was het te laat. Tjallingii zoekt in het laatste deel van dit boek antwoorden op vragen die haar wakker hielden na de dood van haar moeder.

Artikelnummer 9789051799989
Merk
Omschrijving Strijdlied - een verhaal over leven en dood van Bep
OmschrijvingBestandstypeDownload