Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

(Op)nieuw geleerd, oud gedaan

  (Op)nieuw geleerd, oud gedaan
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 1,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

(Op)nieuw geleerd, oud gedaan, over het lerend vermogen van mensen met dementie; met de nieuwste inzichten en praktische tips voor familie en verzorgenden

Veel familieleden en zorgverleners weten niet dat mensen met dementie nog goed in staat zijn om nieuwe dingen te leren. En dat terwijl dit lerend vermogen een enorme invloed heeft op de kwaliteiet van leven van de persoon in kwestie en zijn omgeving. Omdat dementerenden op die manier langer zelfstandig kunnen functioneren en minder zorg nodig hebben is het van belang dat de omgeving op de hoogte is van het lerend vermiogen van de patient en ook weet hoe dat werkt. In dit boek leggen wij uit wat er in de hersenen gebeurt bij dementie en hoe het kan dat mensen met dementie nog kunen leren. Het hoopgevende (Op)nieuw geleerd, oud gedaan staat vol tips om dit leren als familielid of zorgverlener te stimuleren. De grote hoeveelheid ervaringsverhalen inspireert en vertaalt de theorie naar de praktijk.

Het aantal dementerenden loopt op naar zon 500.000. De overgrote meerderheid woont thuis. Uit de praktijk en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen met dementie nog van alles kunnen leren. Als dit proces goed wordt begeleid, kunnen mensen met dementie langer zelfstandig functioneren en wordt de zorg eenvoudiger.
Vier deskundigen laten in dit hoopgevende boek vol praktijkvoorbeelden zien hoe dit leren in zijn werk gaat.
 
Artikelnummer 9789021549644
Merk
Omschrijving (Op)nieuw geleerd, oud gedaan
OmschrijvingBestandstypeDownload