Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Muziek en bewegen bij dementie

  Muziek en bewegen bij dementie
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 1,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Muziek en bewegen bij dementie

Veel van onze herinneringen zijn gekoppeld aan muziek. Dat geldt voor hoogtepunten als verliefd zijn en trouwen, en ook gebeurtenissen uit onze kindertijd zijn vaak verbonden met muziek. Het luisteren naar muziek levert voor mensen met dementie plezierige momenten op. Een bekende melodie als Het dorp' van Wim Sonneveld bijvoorbeeld, brengt ze weer even terug in de tijd van toen.
Muziek en bewegen bij dementie laat zien hoe je met eenvoudige middelen kunt bijdragen aan meer welbevinden en kwaliteit van leven: het zingen van een liedje tijdens het wassen, zachte muziek bij het opstaan, een dansje in de huiskamer, even naar buiten. Als praten niet meer kan, is nog wel contact mogelijk via muziek en bewegen.
Dit boek is rijk gevuld met tips en voorbeelden voor verzorgenden, mantelzorgers en activiteitenbegeleiders, en beschrijft voor het management de wellicht benodigde omslag in denken en doen.
Over de auteurs
Annemieke Vink (psycholoog) doceert Theorie muziektherapie aan het ArtEZ Conservatorium Enschede. Zij doet onder andere onderzoek naar de effecten van muziektherapie bij mensen met dementie.
Helma Erkelens (historica) en Louwke Meinardi (socioloog) zijn freelance journalist/tekstschrijver en communicatieadviseur. Ze zijn beiden gespecialiseerd in zorg, met name in gezond en actief ouder worden en zorg voor ouderen.
 

Artikelnummer 9789035235410
Merk
Omschrijving Muziek en bewegen bij dementie
OmschrijvingBestandstypeDownload