Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Leven met dementie

  Leven met dementie
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 1,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Voor veel mensen, vooral ouderen, is dement worden een schrikbeeld. Je geheugen verliezen, op den duur je partner niet meer herkennen, opgenomen worden in een verpleeghuis; je moet er niet aan denken.

Leven met dementie is geschreven voor iedereen die zich wel eens afvraagt of hij of zijn partner dement begint te worden. Maar het boek is vooral bedoeld voor mensen die leven met een partner of familielid die de ziekte al heeft.
 

NBD|Biblion recensie
Het boek heeft een hoofdstukindeling die is gebaseerd op het verloop van dementie: beginnende problemen in het allereerste begin tot en met het vergevorderde stadium van herkenning en diagnosticering. De schrijver legt op eenvoudige wijze uit wat de ziekte inhoudt, welke vormen er zijn en wat het verloop is. Zijn betoog wordt met veel praktische voorbeelden toegelicht. Ook zijn er tips voor familie en omstanders hoe ermee om te gaan. Met aan het eind van elk hoofdstuk een samenvatting. Maar er is tevens een overzicht opgenomen achterin het boek van het beschikbare hulp- en informatieaanbod op dit gebied, met adressen, relevante websites, een literatuurlijst en register. De auteur is gezondheidspsycholoog en werkt als adviseur psychogeriatrie bij Florence in Den Haag. Daarnaast onderzoekt en publiceert hij regelmatig. Dit maakt dat hij heldere taal gebruikt waardoor het lezen van dit boek ook voor leken eenvoudig is. Duidelijk lettertype en overzichtelijke bladspiegel.

(NBD|Biblion recensie, P.D. Sijtsma-Rietberg)

Artikelnummer 9789031350872
Merk
Omschrijving Leven met dementie
OmschrijvingBestandstypeDownload