Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Krijg ik nog een zoen van je ?

  Krijg ik nog een zoen van je ?
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 1,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Over terminaal, rouw en verlies:

In september 2008 verscheen de debuutroman 'Krijg ik nog een zoen van je?' van Cees Smit (1946).
Op 19-jarige leeftijd werd hij plotseling geconfronteerd met een ernstige verslechtering van zijn gezichtsvermogen. Twintig jaar later was hij blind. Smit werkte 30 jaar als personeelsfunctionaris. In zijn vrije tijd Was hij jarenlang actief als vrijwilliger in diverse bestuursfuncties waar onder 12 jaar treasurer van het Executive Committee van de International Blind Sports Association (IBSA).
In zijn examenjaar ontmoet David Carlson voor het eerst Mendy Vlothuizen. Liefde op het eerste gezicht, die even snel verdwijnt als ze opgevlamd is. Ruim dertig jaar later stapt David de hospice van Utrecht binnen. Mendy, terminaal patiënte, heeft naar hem gevraagd. In die omgeving gaat hun aangrijpende verhaal verder.

 RECENSIE
 
Er wordt heel wat gegeten en gedronken (heerlijke kopjes thee en koffie) in dit verhaal over een sterfproces in een hospice. De voornaamste verdienste van dit boek is het feit dat de lezer kennis kan maken met de gang van zaken in een hospice: een huis, waarin - meestal maar enkele - terminale patienten de laatste maanden van hun leven op een 'bijna-thuis'-manier zo comfortabel mogelijk kunnen doorbrengen. Ze worden er liefdevol verzorgd en begeleid en ook hun familie en geliefden ondervinden er steun en vriendschap van de vrijwilligers en van deskundige hulpverleners. In dit boek wordt de hoofdpersoon, lijdend aan ongeneeslijke kanker, geschetst in een situatie die er wel heel rooskleurig uitziet. Het hele gebeuren rondom haar ziet er nogal feestelijk uit. Er is de ontmoeting met haar jeugdliefde met wie ze zelfs nog trouwt; er is een afscheid boordevol vriendelijkheid alom; er wordt nauwelijks gezinspeeld over alle ellende rondom zo'n akelige ziekte. Dit en de vele etentjes en theepartijtjes tussendoor maken het boek nogal soft. Blijft staan dat de hospice-levensstijl interessant is om kennis mee te maken. Sobere vormgeving, vrij kleine druk, volle bladspiegel.
Artikelnummer 9789079180080
Merk
Omschrijving Krijg ik nog een zoen van je ?
OmschrijvingBestandstypeDownload