Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Iris: Elegie voor Iris - liefdesgeschiedenis

  Iris: Elegie voor Iris  -  liefdesgeschiedenis
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 1,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Elegie voor Iris

De bekende criticus John Bayley is meer dan veertig jaar getrouwd geweest met de spraakmakende romanschrijfster en filosofe Iris Murdoch. De laatste veir jaar van haar leven leed Iris aan de ziekte van Alzheimer en verzorgde Bayley haar zelf. Tijdens haar ziekte besloot hij de herinneringen aan hun gedeelde leven op te schrijven en zo ontstonde 'Elegie voor Iris'.
In het laatste jaar bereikt Iris de terminale fase en verliest ze haar geheugen. In 'Iris en haar wereld' beschrijft Bayley de vele vrienden die hen omringen: allegorische figuren als dokter Alzheimer en Eenzaamheid, reisgenoten op het doodlopend pad van John en Iris' gezamenlijk leven.
Door het pijnlijke heden aan het gelukkige verleden te verbinden, is John Bayley erin geslaagd een verheffend, onsentimenteel, ironisch, grappig, maar vooral ontroerend boek te schrijven.

vertaald Hein Groen en Gijs Went
'Elegie voor Iris' en het vervolg 'Iris en haar wereld' zijn nu voor het eerst samengebracht in een band. De film 'Iris', eveneens gebaseerd op beide boeken, won een Golden Globe en een Oscar voor beste mannelijke bijrol en een Bafta voor beste vrouwelijke hoofdrol. Judi Dench vertolkt de rol van Iris Murdoch op oudere leeftijd, Kate Winslet die van de jonge Iris.

Artikelnummer 9023425162
Merk
Omschrijving Iris: Elegie voor Iris - liefdesgeschiedenis
OmschrijvingBestandstypeDownload