Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

E-dementie - interactieve cursus voor hulpverleners

  E-dementie -   interactieve cursus voor hulpverleners
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 1,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

"E-dementie", met interactieve cursus op cd-rom voor hulpverleners  -  [boek + CD-rom]

 

De vergrijzing van onze bevolking stelt ons voor nieuwe uitdagingen. Professionele medewerkers in de ouderenzorg worden steeds meer geconfronteerd met personen met dementie. De behoefte aan adequate en actuele vorming is groot.

E-dementie komt tegemoet aan deze nood en tracht aan de hand van vaak voorkomende en herkenbare situaties een gids te zijn. Hoewel het geen boek is met pasklare oplossingen, zoekt het naar een goede praktijkvorming vanuit het oogpunt van de persoon met dementie, diens familie en de hulpverlener. Centraal staat attitudevorming.

Thema's als omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag of omgaan met familieleden van personen met dementie worden uitvoerig besproken. Enkele concrete situatieschetsen zetten aan tot discussie waarbij verworven kennis, vaardigheden en attitudes naar de noodzakelijke basiscompetenties leiden. De bijgevoegde cd-rom laat toe deze opleiding zelfstandig of in groep te doorlopen. Dit maakt E-dementie tot een geïntegreerd vormingsinstrument voor iedereen die betrokken is in de zorg voor en de begeleiding van personen met dementie en hun omgeving.

 

Artikelnummer 9789044119992
Merk
Omschrijving E-dementie - interactieve cursus voor hulpverleners
OmschrijvingBestandstypeDownload