Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

boeken De weg kwijt

boeken  De weg kwijt
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 1,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

"De weg kwijt" - wat mantelzorgers zeker moeten weten over dementie

 

Wanneer je omgeving of jijzelf met dementie te maken krijgt, denk je misschien niet meteen aan hulp of ondersteuning. Je zult eerder op zoek gaan naar informatie over het ziektebeeld en vooral over hoe je met de persoon met dementie op een kwaliteitsvolle manier kan omgaan. Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Kenniscentrum Mantelzorg sloegen de handen in elkaar om een duidelijk en actueel boekje te schrijven over dementie. Het is vooral bedoeling om je een houvast te geven, iets waarnaar je kan teruggrijpen op die momenten dat je er nood aan hebt.

Met tientallen tips en raadgevingen pogen we de lezer een antwoord te geven op de vragen waar hij mee zit: ‘Mag een leugentje om bestwil? Moet ik mij aanpassen aan de persoon met dementie? Hoe ga ik om met gedragsproblemen?’ Niet alleen de ziekte van Alzheimer komt aan bod, er is ook aandacht voor andere vormen van dementie. Verder krijg je een overzicht van interessante literatuur. Tenslotte staan we stil bij de verschillende vormen van dienst- en hulpverlening voor mensen met dementie en hun omgeving en krijg je in de publicatie op verschillende plaatsen de nodige links naar websites.

De Weg Kwijt is geschreven vanuit het perspectief van een mantelzorger in een eenvoudige en voor iedereen leesbare en begrijpbare taal. Het beoogt vooral mantelzorgers te helpen bij het zoeken naar een gepaste invalshoek in het omgaan met mensen met dementie, waardoor ze de zorg en begeleiding krijgen waar ze recht op hebben. Met deze volledig herziene uitgave knopen we opnieuw aan met het verleden en hopen we op die manier voor jou van betekenis te kunnen zijn.

Het Kenniscentrum Mantelzorg vzw is een van de zes erkende verenigingen voor mantelzorgers en gebruikers. Het behartigt de belangen van alle mantelzorgers en zorgafhankelijke personen in Vlaanderen en Brussel, zonder enig onderscheid. Het inventariseert hun noden, signaleert knelpunten en doet, op grond daarvan, aanbevelingen bij het beleid. Het geeft ook informatie waar mogelijk en brengt leden samen in lotgenotencontact.

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vzw en de negen regionale expertisecentra dementie willen dementie in de samenleving op de agenda plaatsen om de kwaliteit van het leven van mensen met dementie en hun omgeving te behouden en te verbeteren. Zij doen dit door het samenbrengen en uitbouwen van expertise, in samenwerking met andere actoren in het werkveld.

Zevende volledig herwerkte versie.

 

Artikelnummer 0102030405
Merk boeken
Omschrijving De weg kwijt
OmschrijvingBestandstypeDownload