Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Dan wappert mijn hart naar je toe

  Dan wappert mijn hart naar je toe
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 1,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Dan wappert mijn hart naar je toe  -  liefde in tijden van alzheimer

Dick is halverwege de zestig als de eerste verschijnselen van dementie zich bij hem openbaren. Hij wordt vergeetachtig, kan zich niet meer oriënteren, krijgt afasie en in een vroeg stadium wanen. Janneke, zijn echtgenote, is zodra de diagnose alzheimer eenmaal is gesteld, vast van plan om samen met Dick thuis te blijven wonen. Een ongebruikelijke wens zo blijkt. Met steun van familie, vrienden, professionele verzorgers en een bekwame en invoelende begeleider lukt het haar om thuis voor Dick te zorgen én daarbij zichzelf niet voorbij te lopen.

Ze houdt een dagboek bij. Daarin noteert ze alle gekke, moeilijke, onbegrijpelijke maar ook leuke gebeurtenissen die zich als gevolg van de ziekte voordoen. Maar het dagboek gaat ook over haarzelf en haar verdriet over wat ze kwijtraakt: de gesprekken aan de keukentafel, de humor, dgedeelde herinneringen. Dat ze dit verdriet nauwelijks met Dick kan delen maakt de alzheimerjaren extra zwaar.

Janneke richt zich in Dan wappert mijn hart naar je toe direct tot Dick, omdat ze, zo legt ze uit, nooit óver hem heeft willen praten, maar altijd mét hem. Het resultaat is een ontroerend, geestig en openhartig document dat een uniek inzicht geeft in het verloop en de gevolgen van alzheimer voor partner, familie en vrienden.

Artikelnummer 978 90 551 535 72
Merk
Omschrijving Dan wappert mijn hart naar je toe
OmschrijvingBestandstypeDownload