Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Sprekende handen; voor ontmoetingsgroepen met dementerende mensen

  Sprekende handen; voor ontmoetingsgroepen met dementerende mensen
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 1,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Sprekende handen - een methodiek voor ontmoetingsgroepen van dementerende mensen

Sprekende handen is een uniek werkboek met een methodiek voor ontmoetingsgroepen met en voor dementerende mensen, wonend op psychogeriatrische afdelingen in verpleeg- en verzorgingshuizen. De methodiek is in de praktijk ontwikkeld en sluit aan bij die stroningen in de ouderenzorg die de beleving van oude mensen zelf, en de aandacht voor hun eigen levensverhaal centraal stellen. Dat blijkt zeer goed te werken.

Eerst geven de auteurs informatie over de methodiek en over hun samenwerkuing als muziektherapeut en geestelijk verzorger. Vervolgens worden 46 uitgewerkte programma's voor groepsbijeenkomsten beschreven, die als kapstok dienen voor de bijeenkomsen. Als thema voor deze programma's is gekozen: "sprekende handen", waarbij de handen de levensverhalen van ouderen symboliseren.

De ontmoetingsgroepen hebben een vaste struktuur. In een groep van vijf tot zeven deelnemers ontmoeten bewoners elkaar wekelijks om de tafel in een voor hen vetrouwde omgeving. De bijeenkomst duurt maximaal een uur en kent iedere week hetzelfde draaiboek, dat in dit boek beschreven wordt.

DVD

Dit werkboek bevat een DVD, met filmfragmenten van bijeenkomsten van ontmoetingsgroepen, die de tekst nader illustreren. In het boek zijn verwijzingen opgenomen naar deze filmfragmenten.

Artikelnummer 9789031380701
Merk
Omschrijving Sprekende handen; voor ontmoetingsgroepen met dementerende mensen
OmschrijvingBestandstypeDownload