Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Verdwaald in het geheugenpaleis

  Verdwaald in het geheugenpaleis
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 3,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Verdwaald in het geheugenpaleis is een van de eerste films over Alzheimer die gemaakt is vanuit het perspectief van mensen die zelf lijden aan de ziekte die het geheugen onomkeerbaar onteigent.

Draait vanaf eind 2010 in de bioscoop

De film toont gedurende een jaar het doen en laten van een groep van acht mensen in een kleine, huiselijke gemeenschap. Centraal staan drie vrouwen. Anita, een Nederlandse van 79 jaar, volgde ooit een klassieke zangopleiding, stond regelmatig op het podium en woonde met haar man in Brasschaat. Zij heeft geen familie meer en weet verdraaid goed wat dementie betekent. Zij is zich pijnlijk bewust van het feit dat zij de ziekte heeft, terwijl zij haar dagen vult met puzzelen en sigaretten roken. Louise is een volkse schippersvrouw uit Gent. De laatste tijd fantaseert zij erop los, en glijdt weg uit de realiteit. Zij vraagt wanneer zij naar huis mag, want zij beschouwt Iduna als het schippersinternaat waar zij als kind woonde. Alice lijkt het beter getroffen te hebben. Haar vier kinderen komen regelmatig langs en toen Swa als enige mannelijke bewoner arriveerde, had Alice binnen de kortste keren een relatie met hem aangeknoopt. Liefdevol vult zij Swa's hiaten op.
De vrouwen bevinden zich nog in de eerste fase en de volgende fase hangt als een zwaard van Damocles boven hun hoofd; die van volledige afhankelijkheid in een gesloten afdeling.
Artikelnummer
Merk
Omschrijving Verdwaald in het geheugenpaleis
OmschrijvingBestandstypeDownload