Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Tijdsbeeld Nederland - koloniaal verleden

  Tijdsbeeld Nederland - koloniaal verleden
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 3,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

KOLONIAAL  VERLEDEN

"Indië verloren, rampspoed geboren..." Met een gevoel van gekrenkte trots en schuld kijken we terug op het koloniale verleden van Nederland. Ondanks het relatieve stilzwijgen over dit deel van onze geschiedenis, bestaat er een aantal schitterende documentaires over het leven en de strijd overzee en de komst van mensen uiit de voormalige koloniën naar Nederland. In dit deel van de serie Tijdsbeeld Nederland vindt u de mooiste documentaires over ons koloniaal verleden. Op de dvd's staan de volgende films:

* Siki (Nick Koppen, 1992), * Kid Dynamite (Hans Hylkema 2002), *Moeder Dao, de schildpadgelijkende (Vincent Monnikendam, 1995), * Tabee  (Thom Verheul, 1995), * Het land van mijn ouders (Marion Bloem, 1983).

Voor de dvd-boxen Nasleep van de Tweede Wereldoorlog, Opstand en rebellie  en  Koloniaal Verleden  uit de serie Tijdsbeeld Nederland  selecteerde mediahistoricus Bert Hogenkamp van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in samenwerking met NRC Handelsblad speciaal voor U de mooiste documentaires uit de Nederlandse geschiedenis. Hans Beerekamp, oud-filmredactuer en tegenwoordig televisierecensent bij NRC Handelsblad, schreef in het begeleidende boekje een inleiding bij ieder deel.

Deze dvd-serie bevat de meest indrukwekkende Nederlandse documnetaires over de bovengenoemde thema's. De documentaires in Nasleep van de Tweede Wereldoorlog brengen de invloed van de oorlog treffend in beeld. Opstand en rebellie  bevat films over onder andere het communisme en de kraakbeweging. In Koloniaal verleden  komen documentaires over de Nederlandse koloniën aan bod. Kortom: deze serie is een must voor iedere documentaireliefhebber!

Deze dvd bevat hier en daar schokkende beelden.

Artikelnummer 8717973750130
Merk
Omschrijving Tijdsbeeld Nederland - koloniaal verleden
OmschrijvingBestandstypeDownload