Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Sporen naar het front - de rol van de trein in oorlogstijd

  Sporen naar het front  -  de rol van de trein in oorlogstijd
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 3,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Sporen naar het front

2 DVD Sporen naar het front - De rol van de trein in oorlogstijd is een uniek cadeau voor iedere liefhebber van treinen en geschiedenis.

Toen de spoorwegen zich in de 19e eeuw gingen ontwikkelen, had dat grote veranderingen tot gevolg. Het vervoer van mensen en goederen werd sneller en gemakkelijker en daarmee veranderde ook de oorlogsvoering drastisch. De dubbel-DVD Sporen naar het front geeft aan de hand van prachtige archiefbeelden en interviews met ooggetuigen en deskundigen, een kijk op de invloed die het spoor heeft gehad tijdens oorlogen in het verleden.

Zo ziet u onder andere beelden van troepentransporten uit de Eerste Wereldoorlog, het imposante Duitse spoorwegkanon Schwerer Gustav uit de Tweede Wereldoorlog en hospitaaltreinen waarin gewonde soldaten vervoerd werden. Maar ook de rol van het spoor bij de mobilisatie van Nederland in 1939 en de daarop volgende zwarte bladzijde uit de geschiedenis van het spoor, de deportatie van \Joden naar vernietigingskampen tijdens de Tweede Wereldoorlog, komen aan bod.

U ziet stoomtreinen, smalsporen, hospitaaltreinen, troepenvervoer en nog veel meer. Allemaal in dienst van de oorlog. Sporen naar het front, een indrukwekkend document over het spoor in oorlogstijd.

 

Artikelnummer 8717662567353
Merk
Omschrijving Sporen naar het front - de rol van de trein in oorlogstijd
OmschrijvingBestandstypeDownload