Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Pluk van de petteflet

  Pluk van de petteflet
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 3,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Pluk zet alles op alles om zijn vriendjes en de Torteltuin te redden.

Pluk van de Petteflet
In de Petteflet maakt Pluk allerlei nieuwe vrienden, zoals Aagje, de Stampertjes en Meneer Pen, maar ook de dieren Zaza, Langhors, Karel met de houten poot en Duizeltje. Wanneer hij op een dag ontdekt dat de Torteltuin vernietigt dreigt te worden, zet Pluk alles op alles om zijn vriendjes en de Torteltuin te redden.
Regie: Ben Sombogaart & Pieter van Rijn
Met o.a.: Suzanne Zuiderwijk, Janieck van de Polder & Karin Bloemen

Het verhaal

Op zijn zoektocht naar een nieuwe plek om te wonen, komt de achtjarige Pluk met zijn kleine rode kraanwagentje terecht bij de Petteflet. Er is geen kamertje beschikbaar, maar in de aangrenzende Tortel­tuin ontmoet Pluk Dollie de Duif die hem vertelt dat het torenka­mer­tje op de Petteflet leegstaat.

Pluk doet zijn intrek in de Petteflet en al snel maakt hij kennis met een aantal flatbewoners, zoals mevrouw Helderder en haar dochter Aagje, meneer Pen van het winkeltje onderin de flat en vader Stamper met zijn vijf zoontjes. Pluk maakt snel vrienden met de bewoners in de Petteflet en de dieren uit de Torteltuin en helpt hen als er problemen zijn.

Op een ochtend schrikt Pluk op van een oorverdovend lawaai: er wordt een bouwkeet in de Torteltuin getakeld. Pluk gaat op onderzoek uit en ontdekt dat de tuin vernietigd wordt om plaats te maken voor een vogelmuseum. Men denkt dat de Krullevaar, die zijn broedplaats in de Torteltuin had, is uitgestorven en dus kan de Torteltuin worden platgegooid.

De dieren uit de Torteltuin zijn ten einde raad en vragen Pluk om hulp. Meneer Pen heeft een broer, de Kluizelaar in de Hasselewaard die altijd overal een oplossing voor heeft. Dus op advies van meneer Pen gaat Pluk naar hem toe.

Na een bar­­re tocht bereikt Pluk het pontje van de heen- en weerwolf, een vriendelijke wolf in regenjas, die hem naar de overkant brengt. De Kluizelaar hangt in een boom en Pluk wordt niet veel wijzer van deze rare man die hem slechts een arme­tierig plantje meegeeft met de opdracht de bouwvakkers van de bramen te laten eten. Pluk keert teleurgesteld huiswaarts. De bewoners van de Torteltuin wachten met spanning op zijn terugkomst.

Gaat het Pluk lukken om de Torteltuin te behouden en kan hij de Krullevaar redden?

Artikelnummer
Merk
Omschrijving Pluk van de petteflet
OmschrijvingBestandstypeDownload