Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Nederlands Indie, van Nederl.Indie tot Indonesie

  Nederlands Indie, van Nederl.Indie tot Indonesie
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 3,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Nederlands-Indië blijft nog steeds één van de meest intrigerende hoofdstukken uit de vaderlandse geschiedenis. Het huidige Indonesië is met meer dan 220 miljoen inwoners het op drie na grootste land ter wereld. Hoe heeft het omvangrijke eilandenrijk eeuwenlang een kolonie kunnen zijn van een land als Nederland, dat qua oppervlakte alleen al drie keer zo klein is als Java?

Specialisten van het Nederlands Instituut van Beeld en Geluid doken de omvangrijke audiovisuele archieven van het instituut in, op zoek naar uniek beeldmateriaal dat de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van Nederlands-Indië tot leven wekt. Nederlands-Indië bevat een rijke selectie daarvan, met veel nooit eerder vertoonde beelden.

In ‘L’Indonesie comment elle vit’ zien we het vooroorlogse, koloniale Nederlands-Indië door de ogen van Willy Mullens, pionier van de Nederlandse cinema. Historische opnames uit de Tweede Wereldoorlog tonen het leed in het vrouwenkamp Tjideng en de vreugde tijdens de bevrijding van Nederlands-Indië. De koloniale oorlog, door de Nederlandse regering consequent Politionele Acties genoemd, komt uitgebreid aan de orde in de controversiële Nederlandse propagandafilm ‘Linggadjati in de branding’. Tenslotte neemt Nederlands-Indië u mee naar de soevereiniteitsoverdracht in 1949 en het historische, 11-daagse bezoek van koningin Juliana en prins Bernhard in 1971, het eerste Koninklijke staatsbezoek aan het onafhankelijke Indonesië. Een mijlpaal in de geschiedenis, Nederlands-Indië was voorgoed verleden tijd.

8 documentaires
In deze dvd-box zijn 8 documentaires opgenomen.
L’Indonesie comment elle vit’ zien we het vooroorlogse, koloniale Nederlands-Indië door de ogen van Willy Mullens, pionier van de Nederlandse cinema. Historische opnames uit de Tweede Wereldoorlog tonen het leed in het vrouwenkamp Tjideng en de vreugde tijdens de bevrijding van Nederlands-Indië. De koloniale oorlog, door de Nederlandse regering consequent Politionele Acties genoemd, komt uitgebreid aan de orde in de controversiële Nederlandse propagandafilm ‘Linggadjati in de branding’. Tenslotte neemt Nederlands-Indië u mee naar de soevereiniteitsoverdracht in 1949 en het historische, 11-daagse bezoek van koningin Juliana en prins Bernhard in 1971, het eerste Koninklijke staatsbezoek aan het onafhankelijke Indonesië. Een mijlpaal in de geschiedenis, Nederlands-Indië was voorgoed verleden tijd.

DVD 1 (133 minuten)
1. L’INDONESIE COMMENT ELLE VIT (89 minuten)
2. VROUWENKAMP TJIDENG (4 minuten)
3. DEZE TEKENINGEN (11 minuten)
4. DE BEVRIJDING VAN NEDERLANDSCH-INDIE (29 minuten)

 DVD 2 (115 minuten)
1. Lingadjati IN DE BRANDING (46 minuten)
2. RTC SLOTVERGADERING EN SOEVEREINITEITSOVERDRACHT (12 minuten)
3. OVERDRACHT NIEUWE GUINEA IN DE VN (10 minuten)
4. NAAR DE GORDEL VAN SMARAGD (47 minuten

Artikelnummer 4858
Merk
Omschrijving Nederlands Indie, van Nederl.Indie tot Indonesie
OmschrijvingBestandstypeDownload