Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

dvd Mevrouw Bogers, de door Alzheimer verkleurde laatste jaren

dvd  Mevrouw Bogers, de door Alzheimer verkleurde laatste jaren
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 3,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Deze dvd vertelt over het laatste deel van het leve van mevrouw Bogers. Enige tijd na het overlijden van haar man worden de eerste geheugenproblemen merkbaar en volgt de diagnose: de ziekte van Alzheimer.

Ze blijft eerst zelfstandig wonen, met veel hulp aan huis en steun van haar enig kind, dochter Patrice. Uiteindelijk is verhuizing naar een aburige verzorgingsflat onvermijdelijk. De paniekaanvallen nemen toe en haar dochter komt voor een ingrijpende beslissing te staan.

We zien van heel dichtbij hoe mevrouw Bogers het einde van haar leven ervaart. Door haar scherpzinnigheid, de intense relatie met dochter Patrice en de liefdevolle verhoudiong met kleinzoon Wouter, beleven we haar variant van de ziekte Alzheimer van heel nabij. We ervaren de pijn van de naasten en de moeilijkheden die professionals hebben om sdeze ingrijpende en ongrijpbare ziekte goed te begeleiden en te behandelen. Dankzij de uitgesproken karakters is het verhaal niet alleen ontroerend, maar ook confronterend en grappig.

Artikelnummer 7474
Merk dvd
Omschrijving Mevrouw Bogers, de door Alzheimer verkleurde laatste jaren
OmschrijvingBestandstypeDownload