Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Het dagelijks leven in Nederlands Indië

  Het dagelijks leven in Nederlands Indië
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 3,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Het dagelijks leven in Nederlands-Indië

De DVD-box bevat de volgende films:

Tabee

Met archiefbeelden en brieffragmenten schetst Tabee een beeld van de vrolijke overtocht naar Batavia en van de neergang van Nederlands-Indië, dat in 1942 door de Japanners werd bezet.

Bali, de morgen van de wereld

Deze film draait om de prille liefde tussen een jong ste, die wordt verstoord wanneer zich een rivaal aandient.  Een film zonder gesproken woord, maar wel met geluid en muziek.

Een ontdekkingsreis naar Tarakan

Filmmaker Karel Doing trakteert u op historisch filmmateriaal ter illustratie van de reis die zijn oom Ed eind jaren dertig als militair maakte naar het olie-eilandje Tarakan bij Borneo. Hij reist zijn gesneuvelde oom achterna aan de hand van diens nagelaten brieven.

Tillema, de Multatuli van de fotografie

De in Friesland geboren Hendrik Tillema werkte zich begin vorige eeuw in het toenmalige Nederlands-Indië op tot succescvol producent van koolzuurhoudende dranken. Met een duizelingwekkende hoeveelheid zelf geschoten en verzameld fotomateriaal nuanceerde hij het beperkte beeld dat tot in de jaren veertig van onze kolonie bestond. In de documentaire wordt materiaal uit Tillema's archief afgewisseld met commentaar van acteur Thom Hoffman en interviews met antropoloog Jan Ayé en schrijver wald VanVugt, op wiens boek deze film deels is gebaseerd.

Artikelnummer 8717973750970
Merk
Omschrijving Het dagelijks leven in Nederlands Indië
OmschrijvingBestandstypeDownload