Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Gewoon dood - de zorg voor ongeneeslijk zieken thuis

  Gewoon dood - de zorg voor ongeneeslijk zieken thuis
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 3,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Gewoon dood

De overgrote meerderheid van de Nederlanders wil thuis sterven, maar in de praktijk overlijdt slechts 30% in de eigen omgeving. Dat verschil wordt deels veroorzaakt doordat men onbekend is met het ziek- en sterfbed, en met de mogelijkheden van de thuiszorg en de huisarts. Deze voorlichtingsfilm "Gewoon dood" laat zien wat er allemaal bij komt kijken als je een ongeneeslijke ziekte hebt en thuis wilt overlijden.

De film toont - in zeven delen - het leven tussen hoop en vrees. Patiënten, partners, artsen en anderen rond het ziekbed, vertellen wat er gebeurt vanaf het moment dat een ongeneeslijke ziekte wordt geconstateerd. Maakt het verschil duidelijk tussen curatieve en palliatieve behandeling. Zoomt in op grote en kleine dilemma's die kunnen onstaan als de zikete een hoofdrol opeist in het leven en gaat in op de vraag hoe reëel onze grootste angsten rond het sterven zijn.

De zeven delen:

ongerustheid; ongeneeslijk;  palliatieve behandeling; tijd van leven; het gaat slechter; verpleging en verzorging; het sterven.

Nederlands ondertitelt

Artikelnummer
Merk
Omschrijving Gewoon dood - de zorg voor ongeneeslijk zieken thuis
OmschrijvingBestandstypeDownload