Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Dementie, Zorgen voor nu en later

  Dementie, Zorgen voor nu en later
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 3,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Het gaat hier om een dvd met 7 verfilmde praktijkverhalen èn met een werkboek.

In de verhalen staan behandeling, begeleiding en zorg voor mensen met dementie en hun familieleden centraal. Het zijn geen instructiefilms; ze geven inzicht in de praktijk van het voortdurend zoeken naar passende benaderingen, waarbij men geconfronteerd wordt met allerlei dilemma’s en valkuilen. (zie ook onder Boeken)

HanzeConnect in Groningen heeft voor opleidingen op het terrein van gezondheidszorg en voor professionals in de praktijk, een lespakket over dementie ontwikkeld. Het lespakket bestaat uit een film en een werkboek. De film toont zeven praktijksituaties waarin de behandeling, begeleiding en zorg voor mensen met dementie en familieleden centraal staan. Naast mantelzorgers en vrijwilligers ziet men een brede variëteit aan beroepskrachten aan het werk.
Het werkboek biedt werkvormen voor het gebruik van de film bij scholingsactiviteiten. Het pakket is heel geschikt om te oefenen in de omgang met mensen met dementie. Het laat dilemma's in de zorg zien, maar toont ook praktische suggesties en voorbeeldgedrag.

Artikelnummer
Merk
Omschrijving Dementie, Zorgen voor nu en later
OmschrijvingBestandstypeDownload