Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Benjamin en de anderen

  Benjamin en de anderen
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 3,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Drie mensen met dementie worden gevolgd in hun dagelijkse bezigheden en in hun contact met anderen. Daarnaast wordt aan de hand van dagboeknotities van een jong dementerende man op indringende wijze duidelijk hoe verdriet, wanhoop verwarring en realisme zijn leven bepaalden.

Bart
Bart is 80 jaar en is ondanks zijn ziekte een geweldige optimist. Bart: 'Ik denk niet over Alzheimer, daar doe ik niets mee. Ik wacht af wat Alzheimer met mij doet!' Zijn hele leven stond in het teken van het realiseren van zijn ideeën. Ook nu zegt hij te blijven zoeken naar wat hij nog wel kan in plaats van wat hij niet meer kan.

Jacqueline
Jacqueline is 53 jaar en heeft twee kinderen. Enige tijd geleden wordt, na jarenlange klachten en vele onderzoeken, de diagnose gesteld: Alzheimer. Ze heeft zelf steeds aan de bel moeten trekken om erkenning en bevestiging te krijgen voor haar toenemende geheugenproblemen. Jacqueline is een realist: 'Ik ben er iedere dag mee bezig maar ik tob er niet meer over.'

Thom
Thom is 69 jaar en bij hem werden de eerste verschijnselen van de fronttemporale dementie merkbaar toen hij nog actief was in de maatschappij. Nu, een aantal jaren later, is de communicatie tussen Thom en zijn omgeving teruggebracht tot concrete zaken. En zelfs die zijn voor Thom steeds moeilijker te begrijpen.

Benjamin
Benjamin is de vierde hoofdpersoon. Hij komt tijdens de onderzoeksperiode te overlijden. Via zijn dagboeknotities wordt op indringende wijze duidelijk hoe verdriet, verwarring én uiteindelijk acceptatie zijn leven hebben bepaald.

Artikelnummer
Merk
Omschrijving Benjamin en de anderen
OmschrijvingBestandstypeDownload