Hulp nodig?
Bel: 0594 - 552626

Als ik in de war ben, ben ik er eventjes niet

  Als ik in de war ben, ben ik er eventjes niet
Beschikbaar voor uitleen
Prijs voor losse verhuur:
€ 3,00 Prijs voor abonnementshouders: €0.00

Is jouw opa of oma wel eens vergeetachtig? Weten jouw opa of oma af en toe niet meer wie je bent?
Heeft uw kind een opa, oma of ander familielid die aan dementie lijdt? Komt uw kind nu of in de toekomst wel eens met dementie in aanraking? Dan hebben wij een manier gevonden om uw kinderen spelenderwijs meer over dementie te weten laten komen, namelijk de cd-rom getiteld ‘Als ik verward ben, dan ben ik er eventjes niet’.

Studenten van de Hogeschool voor Kunsten (HKU) te Utrecht/Hilversum hebben samen met medewerkers van het Alzheimer Centrum Limburg (ACL) een oog- en oorstrelende informatieve cd-rom over dementie gemaakt. De studenten hebben op vrijwillige basis en met grote maatschappelijke betrokkenheid een unieke cd-rom tot stand gebracht. Met deze cd-rom presenteren wij graag een nieuwe vorm van informatie over dementie voor kinderen.

 

Via verschillende animaties en eenvoudige teksten kunnen kinderen vanaf een jaar of 10 zelf meer informatie rondom dementie verkrijgen. Via serieuze en humorvolle interactieve beelden worden zaken aan de orde gesteld, zoals een stukje historie, welke vormen van dementie er zijn, en het omgaan met dementerende mensen.

Met filmfragmenten uit de film:"Mijn opa raakt de weg kwijt".

 

Deze cd-rom kan zowel in de thuis- als in de schoolsituatie gebruikt worden. Naast kennisverwerving zal dit ook leiden tot het verminderen van de taboes rondom dementie. Communicatie over dementie hoeft niet langer beperkt te blijven tot volwassenen maar kan nu ook op begrijpelijk wijze voor kinderen op school en thuis aan de orde gesteld worden. Ouders, leerkrachten en kinderen kunnen zo samen beter een gesprek aangaan over dementie.

Artikelnummer
Merk
Omschrijving Als ik in de war ben, ben ik er eventjes niet
OmschrijvingBestandstypeDownload